tirsdag den 8. september 2009

Hjælp - ny have!

Selvom mange danskere er gået i sparemode, er vi dog nogle, som har valgt at trodse finanskrisen og kaste os ud i at bygge nyt hus med dertilhørende have. Men hvad stiller man lige op med sådan en have/jordbunke, når man tidligere kun har boet i lejlighed og ingen forstand på have har?

Det kan være både spændende og skræmmende på én gang at stå og skulle anlægge ny have til et spritnyt hus - men hvor skal man starte? Hvad er jordbundsprøver, hvor skal terrassen være, hvilken hæk skal plantes, hvilken type have vil vi have - romantisk, spartansk, nem at holde, eksotisk? Alle disse spørgsmål popper måske op i hovedet, og det kan være svært at hitte rede i dem alle sammen.

Vi havde en forventning om, at inden sommeren var omme, ville vores have strutte af sundhed med blomsterbede i alle farver i alle kanter og hjørner - og ikke mindst være belagt af et lag tykt, blødt, grønt græs! Men næ nej, sådan skulle det ikke gå; jorden var gladere for ukrudtet end græsset og hækken. Vi kiggede langt over til naboen, for i vores tilfælde var græsset virkelig grønnere på den anden side!

Men det skulle da ikke stoppe os fra at nyde vores nye have, så vi har stillet krukker over alt på terrassen og fyldt ud med diverse havemøbler, grill, læhegn og bålsted. Det har betydet, at vi alligevel har nydt sommeren i vores dejlige have, som græsset nu også er begyndt at kunne lide.

Mit bedste råd til uerfarne husejere med ny have er derfor - tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed. Tag det hele et skridt ad gangen, tag jer god tid til at finde ud af, hvad I gerne vil have, og så kommer det lige så stille.

Ellers er her fx et link med gode råd til nybegyndere:

http://www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=15438

Af Lykke Juulsen, lj@ccpublicrelations.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar