torsdag den 19. marts 2009

Farvel egofest og goddag hensynsfulde forbruger

Efter et årti hvor vi alle har pillet os selv i navlen, brugt uanede ressourcer på selvudvikling, coaching og mig mig mig, er vi nu endelig blevet så selvbevidste, at vi har fået overskud til at tænke på andre. Nu vil vi være mere nøjsomme og hensynsfulde forbrugere, og vores valg præges i høj grad af en bevidsthed om økologi, bæredygtighed og miljø. Det er i hvert fald trenden ifølge sociolog Emilia van Hauen.

Og den trend passer os som fod i hose - eller numse i ble. Onsdag den 18. marts stod vi nemlig for presselaunchen af Nature Babycare - et naturligt miljøvenligt koncept indenfor bleer og babypleje. Har du tænkt over, hvor mange bleer man bruger i gennemsnit pr. barn? Og hvor meget affald det giver? Hvis et barn får skiftet ble ca. 6 gange dagligt, og han/hun bruger ble i ca. 3 år, så giver det 6.408 bleer til skraldespanden. I Danmark fødes der omkring 60.000 børn årligt - tænk lige på hvad det ville betyde for miljøet, hvis alle brugte en miljøvenlig ble. For ikke at tale om alle de kemikalier man samtidig ville undgå.
Tænk hvis det går hen og bliver trendy at vise hensyn. Ikke kun til de allernærmeste, kollegaen eller naboen. Men også til alle de andre.....Velkommen fagre nye verden. Think global, act local.



Britta Lindstrøm, kommunikationsrådgiver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar