torsdag den 14. januar 2010

Blook??

Nogle, som har hørt om fænomenet blook? Og nej, det er ikke bare fordi jeg har stavet forkert. Blook er en sammentrækning af ordene "blog" og "book" og er i sig selv en litterær genre. I Danmark er den også kendt under navnet blogroman. Fænomenet dækker over en bog, hvis indhold i første omgang er blevet skrevet på en personlig weblog. Fænomenet har været fremme i nogle år og er ret udbredt i USA, det er bare ikke særligt kendt i Danmark endnu. Indtil videre har vi kun tre romaner i Danmark, som er kategoriseret som blooks.

Det, at vi nu har bøger om privatlivet, kan måske ses i lyset af, at det private og intime liv nu skildres alle steder i blandt andet talkshows, reality tv-programmer og på personlige blogs. Så er det vel også naturligt nok, at vi nu skal kunne købe bøger om folks privatliv. Bloggeren Spacemermaid udgav i 2007 sin tidligere blog som blook (1001 tårs tøsesnak). Bloggen havde hun indtil da holdt anonym, så hun kunne blogge om personlige og intime emner uden at såre nogen. Bloggen var ment som en personlig dagbog, men for to år siden udkom den så på bog. Så måske er denne blook bare en mere ærlig, realistisk og autentisk udgave af Nynnes Dagbog, som vi er mange der holder af og til tider kan identificere os selv med?

Det er i hvert fald spændende med en ny genre, omend det går lidt langsomt i Danmark. Men hvis du har lyst til at læse mere om blooks, kan du gøre det her.

Af Lykke Juulsen, lj@ccpublicrelations.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar