onsdag den 2. december 2009

No Impact Man

Is it a bird? Is it a plane? No, it's No Impact Man!

Super-bloggeren Colin Beavan fra New York udgav tidligere på efteråret en bog og en film om sit eget, helt specielle miljø-projekt. I et helt år har Colin sammen med sin familie forsøgt at leve CO2 neutralt, og dermed agere som en slags superhelt - eller foregangsmand om man vil - for andre almindelige forbrugere.

Familien lagde blødt ud og gik i starten mest efter at affaldssortere og bruge genbrugsposer til indkøb. Senere droppede de bil og bus og gik i stedet 40 blokke til arbejde på Manhattan, og også toiletpapiret røg sig en tur (og altså ikke i toilettet!). Sidste skridt i projektet var at boycotte familiens elforbrug, og i stedet bruge solvarmeopladere og stearinlys.


Bog og film har jeg endnu til gode, men bloggen er fantastisk! Ikke mindst er den en rigtig rar afveksling fra Al Gore og andre klima-helgener og talnørder, der overvælder os med facts om, hvornår den og den ø bukker under for stigende vandniveau. Her er en helt almindelig mand, der fortæller om, hvordan det rent faktisk føles på kroppen, når man tilsidesætter sine egne behov for at redde kloden. Og selv om der er lidt superman over projektet, er Colin og hans familie absolut ikke kommet igennem uden problemer eller lyst til at frådse i fast food, plastikposer og....toiletpapir!

Læs selv bloggen om No Impact Man her, hvor du også kan købe bogen. Den anmeldes desuden af Ulrik Kristiansen her.

Har du mod på det, kan du også vælge at gøre som familien Beavan og leve 'the no impact way' i uge - bare for at se, hvordan det er at gå på toilettet uden toiletpapir, lys og varmt vand!

Husk også at melde dig til kampagnen i.speak.earth som vi tidligere har skrevet om her på bloggen. Det kan du gøre her: http://www.ispeakearth.com/

Af Louise Poulsen, lp@ccpublicrelations.dk 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar