onsdag den 1. juli 2009

På ferie uden strezzz


Så står den nationale højtid over alle for døren. Sommerferien. Med stigende bekymring har jeg de seneste uger læst om eksperternes kollektive diagnose: Hvis du ikke allerede er stresset, så giver ferien dig stress! Spørgsmålet er kun, om det topper før, under eller efter!

Bunken af arbejdsopgaver giver selvsagt stress, når den skal udryddes. De private gøremål med at vaske, stryge og hente rensetøj fylder i kalenderen sammen med et utal af gule memosedler om at huske alt fra at slukke for tv til at aftale pasning af blomster, katte og undulater.

Under ferien kræver det en særlig indsats at komme ned i gear og bringe sig selv i det rette ferie-mode. Eksperter og erhvervsfolk diskuterer ivrigt, om det er bedst at slukke mobilen og lade "ikke-tilstede-assistenten" besvare sine e-mails, eller om det i virkeligheden er mindre stressende hele tiden at være on-line, så man ikke går glip af noget vigtigt!

Men selv om du skulle nå helskindet igennem ferien, så venter det mest kritiske: Den første arbejdsdag efter den kunstige pause!

Universal-løsninger findes næppe, men jeg har fundet min helt egen måde til at geare ned og op igen. Jeg holder fire ugers ferie, så er jeg sikker på at få 3 ugers sammenhængende frihed til at gøre lige nøjagtig, hvad vi har lyst til. Og det vigtigste er at huske at nyde pusterummet samme med dem, man holder af. Hygge sig, læse bøger, mødes om grillen med gode venner, køre gennem USA i en konvertibel sammen med sin kæreste, samle sten på stranden med børnene eller nyde livet på langs på Cane-lines sunbed med en iskold cocktail! Vi søger selv oplevelserne og skaber den gode ferie. Men et par gode rejsetips kan være guld værd! Derfor benytter vi ferien til at blogge om vores bedste ferietips!

Rigtig god ferie!
Af Helle Blach, hb@ccpublicrelations.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar